Здравейте, имам един много аматьорски въпрос. Никога през живота си не съм проверявал масло. Днес реших да го направя на алфата. Отворих капака, изтеглих щеката, почистих я и след то погледнах какво е нивото на маслото. Обаче единственото, което видях са две точки, които са леко издадени (долна и горна). Маслото ми беше между тях по средата. Та въпросът ми е това нормално ли е или губи масло. Сменил съм го преди 1800 км във Вантотрейд с Тутела някаква.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ниво на маслото на 156?
Collapse
X
-
Ами мотора ти събира 4,2 литра масло. Когато бъде налято, нивото по щеката е точно преди максимума. При теб имаш разход. Не е фатално, че е по средата. Тези 2 точки са минимум и максимум. Не трябва да е над максимума, не трябва да е и около минимума.
Ако имаш от маслото долей. Ако нямаш може да си купиш 1 литър, Tutela 10W40 е твоето и да долееш. Ако не си сигурен обаче, че е Тутела по добре карай още като проверяваш за още разход, и ако усетиш разход го смянай преждевременно.
М/у другото маслото се проверява на студен двигател. Ти така ли го провери? Ако не си, то го провери пак, но сутрин преди да запалиш. Ако си проверил след като е работил двигателя част от маслото е по станите на блока, горе при разпределителните валове и т.н. Сутрин маслото се е утекло в картера и тогава най-точно може да се види реално нивото му.Last edited by oem; d.m.y г., 19:59.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Проверих го на студена кола. От вчера не съм я карал, така че това трябва да е ок. Аз в багажника имам още от това, което ми сипаха във Вантотрейд. Утре обаче ще я закарам, да ги питам от какво мога да губя масло, защото пътувам много и не ми се ще да ме остави някъде по пътя.
Мерси за отговора.Алфа Ромео 156 1.8 TS (2002 год.)
Keep walking. Keep driving.
Comment
-
Първоначално публикувано от gouzoun Покажи съобщениеПроверих го на студена кола. От вчера не съм я карал, така че това трябва да е ок. Аз в багажника имам още от това, което ми сипаха във Вантотрейд. Утре обаче ще я закарам, да ги питам от какво мога да губя масло, защото пътувам много и не ми се ще да ме остави някъде по пътя.
Мерси за отговора.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеМоето е малко над максимума така ми го наляха и така си стои. Проблем ли е това
Comment
-
Първоначално публикувано от gouzoun Покажи съобщениеЗдравейте, имам един много аматьорски въпрос. Никога през живота си не съм проверявал масло. Днес реших да го направя на алфата. Отворих капака, изтеглих щеката, почистих я и след то погледнах какво е нивото на маслото. Обаче единственото, което видях са две точки, които са леко издадени (долна и горна). Маслото ми беше между тях по средата. Та въпросът ми е това нормално ли е или губи масло. Сменил съм го преди 1800 км във Вантотрейд с Тутела някаква.
Comment
-
Ами гледах, гледах и видях, че има теч. Под колата се образувам малка локвичка от масло. И сега айде в сервиза. Само дето не знам това от какво може да е и дали ще се оправи. Смятам да я закарам на Бобо, ако може той да се справи, защото във Ванто ще трябва да ги чакам 2-3 седмици, а пък ще пътувам. Така че, дано бат Бобо да спаси положениетоАлфа Ромео 156 1.8 TS (2002 год.)
Comment
-
Поправете ме ако греша, но TUTELA не е ли серията трансмисионни масла на FL SELENIA? Т.е. според мен е малко странно в мотора на колегата да са сложили такова
Comment
-
Тутела имат и моторни масла и в много сервизи ги препоръчват като алтернатива на Селения-та ако някакво малко количество масло. Дори във Вантотрйед като им казах, че гори по около 300-400 мл. масло Селения ми препоръчаха Тутела.Алфа Ромео 156 1.8 TS (2002 год.)
Comment
-
Досега карах Ауди, което е на 20 години и никога не съм се притеснявал за маслото. Явно с Алфата нещата ще се променят. Явно още не съм и свикнал, тъй като я имам от около 2-3 седмици, но човек се научаваАлфа Ромео 156 1.8 TS (2002 год.)
Comment
-
Comment
-
-
Comment
Comment